De overgang, “De grote Reiniging”, het einde van de menstruatie wanneer het bloed zich terugtrekt, is een krachtige overgangsrite voor vrouwen.  In de sessies neem ik jou mee in een reis door jouw energiebanen die tijd en ruimte vertegenwoordigen. Terug naar de blauwdruk, de bron, en de eerste meridianen waaruit wij uitgroeiden na de bevruchting. Vanuit Daoistisch standpunt is 50% van wat wij zijn “geworden” ontstaan door overerving, en 50% door conditionering. Ervaringen en emoties die wij niet bewust beleefd hebben, transformeren  tot ziekmakende pathogene “Yin”; materie in ons lichaam, zoals flegma, damp, bloed stase en vochtophopingen. Het lichaam wil de accumulatie doen opdrogen en produceert plaatselijk meer hitte. Om dit weer te koelen onttrekt het Yinne substanties uit het lichaam zoals calcium uit de botten. En krijgen we het op andere plekken koud, bijvoorbeeld koude handen en voeten. Dit is een eenvoudig voorbeeld om te laten zien dat in ons leven opgebouwde stagnatie kan leiden tot allerlei klachten. Zoals concentratieproblemen, pijnlijke of zwakke spieren, migraines, hielspoor, ademhalingsproblemen, spijsverteringsklachten, opvliegers, pijn rond de heupen. Klachten die niet altijd herkend worden als overgangsklachten. De leeftijd waarin een vrouw in de (pre)overgang komt ligt gemiddeld tussen 42 en 54 jaar, maar kan versneld optreden. Bijvoorbeeld door het krijgen van kinderen op late leeftijd, zware medicatie zoals chemo bij borstkanker, traumatische geboortes.  Vanuit de visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde help ik vrouwen in menopauze en pre-menopauze in hun proces. Het werken in de meridianen die verhalen, geschiedenis en biografie van onze levens vertegenwoordigen is een intensief-bewust en helend proces. Om in dit proces binnen jouw helend pad goed te kunnen ondersteunen, bied ik overgangsmassages aan in courses van meerder massages.
#overgang#opvliegers#biografie#bron#vrouwenklachten#proces#loslaten
#TuiNa #Chinese massage #essentiele-olien #voor-ontspanning #preventief #bij-pijn#

E | info@tuina-massagegiethoorn.com
T | 0636104285