Protocol Covid-19/ Coronavirus Vitaliteitspraktijk Chi&Me

Goed nieuws! Vanaf 11 mei mag ik u weer op weg helpen. Met mijn Vitaliteitspraktijk Chi&Me val ik onder de contactberoepen in de integrale en complementaire zorg. Voorwaarde is dat binnen de praktijk het Covid-19 Protocol wordt nageleefd.

De regels in dit protocol dienen ter bescherming van cliënt en therapeut en zullen door beiden gerespecteerd moeten worden. Heeft u binnenkort een afspraak bij Chi&Me? Dan verzoek ik u kennis te nemen van onderstaande maatregelen naar aanleiding van het beleid dat de Nederlandse Overheid voert om de Corona pandemie te beheersen.

Behandelcriteria
Ik mag u niet behandelen als er sprake is van één van de volgende situaties:
• U heeft één of meerdere van de volgende symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (>38°)
• U heeft de afgelopen 24 uur klachten (Covid 19) symptomen gehad
• U heeft huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten
• Er is bij u zelf en/of een huisgenoot in de afgelopen 14 dagen Covid-19 vastgesteld
Neem in bovenstaande gevallen telefonisch contact met mij op en kom niet naar de praktijk. Bij twijfel altijd bellen tevoren. Afzeggen van de afspraak is in bovenstaande gevallen te allen tijde kosteloos. Deze wordt in overleg met u verzet.

Risicobeperking
Voorafgaand aan de massage neem ik een korte triagevragenlijst met u door. Deze wordt bewaard in uw dossier. De triagevragenlijst ontvangt u met het protocol per mail vooraf en mag u desgewenst ook voorafgaand aan het consult invullen en uitgeprint meenemen. Bent u 70 jaar of ouder of valt u in de risicogroep? Dan zijn wij extra voorzichtig. Een afspraak is alleen nodig indien de behandelingen voor u noodzakelijk zijn.

Intake
Tijdens het intakegesprek wordt 1,5 meter afstand gehouden en tijdens het verdere consult indien voorzover mogelijk. Het voelen van de pols en het lichaamsonderzoek welke onderdeel uitmaken van de intake vinden plaats op de behandeltafel waarbij zoveel mogelijk afstand wordt gehouden van gezicht tot gezicht.

Hygiëne en reinigen
Ik houd mij aan de geldende RIVM basisrichtlijnen voor hygiëne. Geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in een zakdoekje of binnenkant elleboog. Papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien.

Textiel zelf meenemen
De behandeltafel is vrij van textiel en wordt na elke behandeling gereinigd. Neemt u alstublieft
1 of 2 grote, op 60° gewassen badlakens mee voor eigen gebruik.

Ontvangst en vertrek
Chi&Me heeft geen wachtruimte en geen wachttijd. Tussen de behandelingen door zal ik de tijd optimaal nodig hebben voor de extra maatregelen voor hygiëne en luchten. De afgesproken duur van het consult is inclusief gesprek vooraf en omkleden. U wordt verzocht op de afgesproken tijd of maximaal 5 minuten tevoren te komen. Ontsmet bij binnenkomst uw handen met de handcleaner bij de ingang.

Begeleiding
Bij een kind onder 12 jaar is 1 begeleider toegestaan. De 1,5 meter tussen therapeut en begeleider wordt 1,5 meter afstand gehandhaafd. Triagevragen worden zowel aan kind als begeleider gesteld.

Drinken
Neemt u alstublieft uw eigen flesje drinkwater mee voor na afloop. Dit bent u niet van mij gewend maar is nodig om onnodige besmetting via kopjes te voorkomen.

Toiletbezoek
Bij nood kunt u gebruik blijven maken van het toilet in de hal, via de voordeur. Maakt u gebruik van zeep, handcleaner en wegwerpdroogdoekjes.

1,5 meter en Persoonlijke beschermingsmiddelen
De 1,5 meter afstand zal ik zoveel mogelijk hanteren maar dat is lang niet bij elke stand en greep mogelijk. Op advies van RIVM draag ik in principe geen mondkapje. Een uitzondering maak ik graag wanneer ik aan de voorzijde van het hoofd en in het gezicht werk. Als u zich er prettiger bij voelt dat ik wel de gehele behandeling een mondkapje draag doe ik dat. Als u zelf een mondkapje wil dragen verzoek ik u deze mee te nemen. Ook is er de mogelijkheid een mondkapje bij mij te kopen voor
€ 1,00.

Handschoenen en huidcontact
Op advies van RIVM draag ik geen handschoenen. Doorgaans werk ik met schone, blote handen op de huid. Zowel uw huid als mijn handen zijn ingesmeerd met etherische oliën met een van nature antibacteriële werking. TuiNa therapie kan in bepaalde gevallen ook zonder contact te maken met de huid, via de kleding en doeken. Over uw wensen hieromtrent gaan wij voorafgaand aan de behandeling in overleg.

Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hiernaartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.

Tot slot
Uiterlijk 1 dag voorafgaand aan uw consult stuur ik u de link naar dit protocol. Lees dit protocol voorafgaand aan iedere afspraak opnieuw door met inachtneming van doorvoeren van tussentijdse veranderingen.

Uiteraard nodig ik u bij vragen omtrent deze situatie van harte uit om contact met mij op te nemen. Hartelijk dank voor uw medewerking. Ik kijk ernaar uit u binnenkort weer persoonlijk te mogen helpen!

Vitale groet, Sylvia Geraerds Thesingh
Vitaliteitspraktijk Chi&Me

Chi&Me is aangesloten bij CAT Complementair, Omni-disciplinaire beroeps- en belangenorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten. Dit behandelprotocol vloeit voort uit de leidraad versie 7-5-2020 zoals overeengekomen door FLICZ, RBCZ, KAB en NIBIG in samenspraak met een groot aantal beroepsgroepen. Het protocol is gebaseerd op de eisen en voorwaarden door ministerie van VWS en RIVM zijn gesteld.