CHI&ME

TuiNa-massagetherapie Traject

Bij pijn of ongemak is er de mogelijkheid om een massagetraject te starten. In een traject gaan we zo gericht mogelijk tot de kern, zodat u na afloop zelf weer  verder kan. Uw hulpvraag, andere symptomen en fysiek processen worden in de anamnese uitvoerig besproken. Hierbij hoort ook de tong en polsdiagnose.  Aan de hand van Chinese diagnose van (dis)balans, volgt een behandelplan en een indicatie van het aantal benodigde behandelingen. Soms is één behandeling al verlichtend, maar vaak is een reeks op elkaar volgende behandelingen met opbouw in tussentijd efficiënter. Een enkele keer kan ik u niet helpen. Ook dat maak ik duidelijk, eventueel met doorverwijzing naar een collega. Deze klachtgerichte massagevorm wordt door meerdere verzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Advies is om dit zelf voor behandeling te verifiëren bij de verzekeraar. Prestatiecode is 24105, Tuina.
>> Afspraak maken <<

CHI&ME

TuiNa-massagetherapie & Vitaliteit

Heb je lichte of wisselende klachten, zit je niet lekker in je vel en zou je graag weer meer in in balans komen? Of ben je zoekende naar verlichting van klachten in geval van een langdurige aandoening? Zit je soms met je handen in haar omdat je niet meer weet waar je het moet zoeken? Ben je ziek geweest en wil het niet vlotten met herstel? Met de inzet van” TuiNa-massagetherapie & Vitaliteit” help ik graag om jou meer inzicht te verkrijgen in energie en balans via jouw eigen energiebanen. Gaan wij dieper in op het ontstaan van bepaalde klachten. Deze behandel ik met massage gericht op vrije stroom van energie in de meridianen, met invloed op organen, fysiek en mentaal. Jij en ik werken als team samen om het leven zo vitaal-aangenaam mogelijk te maken. De leidraad van de therapie is de meridianenleer, vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Verschil met een kort klachtgericht traject is de mogelijkheid de behandelingen te spreiden over een langere periode. De tussenpozen zijn daardoor ook ruimer. Dit maakt de therapie tevens geschikt binnen een bepaalde levensfase. Sommige cliënten hebben een afscheid te verwerken, of een ingrijpende verandering van werk,- of leefsituatie. Je bent welkom en wordt gezien en gehoord. Per periode evalueren wij of er doelen zijn behaald, en of de therapie nog voortgezet wordt. Soms is er meer behoefte aan coaching, of kan je juist prima zelf weer verder.

Notitie: Nadat de voornaamste hulpvraag is behandeld, is er niet standaard ruimte om periodiek door te behandelen.  Dit om doorstroom voor meerdere mensen zoveel mogelijk open te houden.

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden  TuiNa-therapie gedeeltelijk onder prestatiecode 24105.
>> Afspraak maken <<

CHI&ME

Voor Vrouwen

“Vrouwenklachten horen er nou eenmaal bij”? Dit is een fabel, geen feit. Graag neem ik je mee op ontdekking. Het verloop van de vrouwelijke cyclus verschaft veel informatie over het functioneren van organen en meridianen. TuiNa therapie heeft een krachtige inwerking op het systeem.  Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Vanuit visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde kan ik je hiermee verder op weg helpen. Ik volg regelmatig verdiepingsmodules op gebied van zowel voeding als vrouwenklachten. Liefst help ik zelfhelend vermogen om in balans te komen met TuiNa massage. Voor deze klachten wordt in eerste instantie een traject van 4 á 10 behandelingen afgesproken. Deze behandelingen maken deel uit van een therapeutisch traject en komen bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende polis. Prestatiecode 24105.
>> Afspraak maken <<

CHI&ME

TuiNamassage en Coaching

In levensprocessen kan TuiNamassage gecombineerd met coaching een waardevolle ondersteuning bieden in persoonlijke processen. Er is meer ruimte voor gesprek. 5 elementen voedingsleer, Mindfulness, aromatherapie, bewegingsvormen kunnen worden geïntegreerd.

Processen waarbinnen Massage & Coaching worden ingezet:

  • (Dreigende) Burn-out  of herstel hiervan
  • Afscheidsprocessen van situaties, naasten, conditionering
  • Emotionele gebeurtenissen
  • Overgangsproces van de vrouw
  • Hypochondrie
  • Nieuwe start

Coaching bestaat uit een traject van meerdere behandelingen. De eerste afspraak is boekbaar onder TuiNa massagetherapie Traject/TuiNamassage en coaching 80 minuten. Wanneer dit voor u goed voelt, bespreken wij na de eerste afspraak de frequentie en duur voor het vervolgtraject.

>> Afspraak maken <<

80 minuten

“De massage helpt mij zo goed dat mijn lichamelijke klachten veel minder zijn geworden. Sylvia voelt ook zelf heel fijn aan wat je nodig hebt. Ik wil niet meer zonder!”

MARISKA

“Sylvia masseert en behandelt in een zeer prettige, beschermd voelende omgeving. Ik ervaar haar, na 6 behandelingen, als een fijne zachtaardige vrouw met rustgevende energie. Maar ook heeft zij de kennis en het energievermogen om je lichaam wakker te maken en te helpen helen. Ze luistert en verwerkt wat ze hoort in de behandeling. Ook al geloof ik sterk in de kracht van energie, toch verrast het me wat het met mij doet. Het maakt mij sterker, voel mij stabieler en ben omlaag gegaan in medicijngebruik. TuiNa en Sylvia zijn samen een onmisbare en dankbare pijler geworden in deze fase van mijn leven”. Ook inspireren de sessies mij zodat ik zelf ben gaan oefenen in bewegingsleer.

CAMIEL