CHI&ME

TuiNa-massage en Acupunctuur

Als u een hulpvraag heeft op gezondheidsgebied, en behoefte heeft aan interventie met respect voor het eigen lichaam en zelfhelend vermogen, bieden TuiNa, Acupunctuur of een combinatie hiervan uitkomst. Eén van de beroepseisen voor een erkend TCM-therapeut is dat ik regulier – Westerse medische basiskennis beheers, en jaarlijks up to date hou. Het stellen van regulier medische diagnoses is aan medische specialisten. Ik zal altijd informeren naar uw medische situatie, net het oog op eventuele rode vlaggen of aandachtspunten. Aan mij de taak om een TCM diagnose te stellen en aan de hand daarvan een goede behandeling in te zetten.

TuiNa-is een medische massagevorm en is net als Acupunctuur een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Een van de belangrijkste principes van de TCG is de holistische benadering van de mens. TuiNa is een manuele behandelvorm, bij Acupunctuur staat naaldbehandeling centraal. Welke methode het beste past is per persoon en per hulpvraag verschillend en wordt ter plekke met u besproken. Voor jonge kinderen of mensen met angst voor naalden wordt de angst vaak al snel overwonnen door eerst te starten met massage. Het geleidelijk aanpunten van punten wanneer dat toch nodig is, is in een ontspannen houding niet of nauwelijks voelbaar.

De TCG is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Door energetische verstoringen te herstellen met handen, naalden of andere tools komt het lichaam weer in balans. Zo zetten de werkvormen binnen Chi&Me, Acupunctuur en ook TuiNa-massage, het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. De WHO heeft en lijst met klachten  en aandoeningen gepubliceerd waarvoor Acupunctuur een geschikte therapie is.  Het is natuurlijk hartstikke fijn dat de kracht van deze eeuwenoude behandelmethode nu eindelijk steeds meer wordt erkend. Toch is de beste manier om gewoon zelf te ervaren wat Acupunctuur en TuiNa voor je kunnen doen. Elke persoon is uniek; zelf ervaren is de weg naar verkenning.

Een consult duurt gemiddeld 50 tot 60 minuten. Binnen de behandelingen kunnen Auriculotherapie, Cupping, Guasha en Moxa een efficiënte aanvulling zijn. Alle in de behandeling in te zetten materialen zijn in inbegrepen in het tarief.

>> Afspraak maken <<

CHI&ME

Cupping en moxa

Binnen de Chi&Me behandelingen worden verschillende externe applicaties toegepast, passend bij de situatie Inzet van applicaties zoals cups en guasha zijn uitermate effectief mits goed toegepast. Juist daarom benader ik dat de applicaties binnen Chi&Me worden ingezet vanuit gedegen kennis van het menselijk lichaam op Westers en TCM-gebied. Dit is ten allen tijde met respect voor de staat van energie van het lichaam en voor de wisselwerking tussen de meridianen en organen.

Het gebruik van naalden, magneetbolletjes voor de oren, en alle gebruiksmaterialen is inbegrepen in het consulttarief.

Cupping

Bij cupping worden glazen bollen met een vlam verwarmd op het lichaam geplaatst. Op die plekken ontstaat een vacuüm. De doorbloeding wordt sterk gestimuleerd en energieblokkades en bloedstagnaties (gelokaliseerde, stekende pijn) worden opgeheven. Afvalstoffen worden via het lymfe opgeruimd. Cupping kan, net als guasha, een schraaptechniek, ook worden ingezet om verkoudheidsklachten aan te pakken en het immuunsysteem te versterken. Door te masseren met de cups, wordt de fascia in beweging gebracht, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd.

Moxa

Moxa is gedroogd bijvoetkruid (Artemis vulgaris). Bij een moxa-behandeling worden de acupunctuurpunten en of spieren verwarmd. Zo worden de energiestromen extra gestimuleerd. Moxa wordt bij Chi&Me toegepast door middel van het branden van de kruiden in sigaarvorm, op het lichaam met zeezout, via de acupunctuurnaald of meer “modern”met behulp van een elektronisch, rookloos apparaat.

Auriculotherapie

Auriculotherapie of oor acupunctuur kan aanvullend op de behandeling worden ingezet maar ook als op zich zelf staand. Dit laatste met name als er wel een klacht speelt maar de intake of uitgebreidere behandeling nog even op zich laten wachten. Auriculotherapie bij Chi&Me werkt, anders dan de klassieke acupunctuur, niet via de meridianen en Yin, Yang en Qi maar rechtstreeks op uitlopers van grote zenuwen met kleine vertakkingen in het oor. De punten worden opgezocht aan de hand van de oor-anatomie en beplakt met een magneetbolletje of aangeprikt met kleine naaldjes. Deze vorm zet ik vrij veel in op gebied van pijn, stress, hoofdpijn, hormonale klachten en erg veel en met succes bij hooikoorts.

Wellicht ten overvloede; als TCG behandelaar ben ik verplicht te werken volgens strenge hygiënevoorschriften op gebied van behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van materialen. Herbruikbare cups worden met alcohol gereinigd en naalden zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik.

>> Afspraak maken <<

CHI&ME

Healthwalks Retreats

Met Healthwalks gaan we buiten de muren van de praktijk de natuur in en verken je de natuur in jezelf. Heb je behoefte aan een combinatie van helemaal loskomen van de dagelijkse hectiek, beweging en innerlijke verrijking? Dan nodig ik je uit om het aanbod van Chi&Me’s Healthwalks retreat te gaan volgen. De “gezondheidswandelingen” gaan vaak over echte wandelingen maar zijn vooral “tochtjes” binnen jouw eigen natuur. Bijvoorbeeld een weekend gericht op Mindfulness of een retreat in combinatie met het leren en ervaren van meridiaangerichte massages en meditatieve Qigong. De retreats worden enkele keren per jaar gegeven en zijn zeer kleinschalig. Ongeacht of je wel eens bij Chi&Me komt of nog niet, voel je welkom. Voorwaarde is dat je open staat om te leren van jezelf en van de ander. De Healthwalks retreats beogen een therapeutisch doel met aandacht voor geborgenheid. Je wordt gezien en gehoord. Als je op zoek bent naar een groot, commercieel evenement dan passen deze retreats waarschijnlijk minder goed bij jou.

Informatie over de retreats wordt up to date gehouden op Instagram https://www.instagram.com/healthwalks_by_chi_and_me?igsh=cjlhd2M4Ym1jaDdo&utm_source=qr of verderop op de website https://tuina-massagegiethoorn.nl/healthwalks-retreats-wandelretraites/.

CHI&ME

TuiNamassage en Coaching

In levensprocessen kan TuiNamassage gecombineerd met coaching een waardevolle ondersteuning bieden in persoonlijke processen. Er is meer ruimte voor gesprek. 5 elementen voedingsleer, Mindfulness, aromatherapie, bewegingsvormen kunnen worden geïntegreerd.

Processen waarbinnen Massage & Coaching worden ingezet:

  • (Dreigende) Burn-out  of herstel hiervan
  • Afscheidsprocessen van situaties, naasten, conditionering
  • Emotionele gebeurtenissen
  • Overgangsproces van de vrouw
  • Hypochondrie
  • Nieuwe start

Coaching bestaat uit een traject van meerdere behandelingen. De eerste afspraak is boekbaar onder TuiNa massagetherapie Traject/TuiNamassage en coaching 80 minuten. Wanneer dit voor u goed voelt, bespreken wij na de eerste afspraak de frequentie en duur voor het vervolgtraject.

>> Afspraak maken <<

80 minuten

“De massage helpt mij zo goed dat mijn lichamelijke klachten veel minder zijn geworden. Sylvia voelt ook zelf heel fijn aan wat je nodig hebt. Ik wil niet meer zonder!”

MARISKA

“Sylvia masseert en behandelt in een zeer prettige, beschermd voelende omgeving. Ik ervaar haar, na 6 behandelingen, als een fijne zachtaardige vrouw met rustgevende energie. Maar ook heeft zij de kennis en het energievermogen om je lichaam wakker te maken en te helpen helen. Ze luistert en verwerkt wat ze hoort in de behandeling. Ook al geloof ik sterk in de kracht van energie, toch verrast het me wat het met mij doet. Het maakt mij sterker, voel mij stabieler en ben omlaag gegaan in medicijngebruik. TuiNa en Sylvia zijn samen een onmisbare en dankbare pijler geworden in deze fase van mijn leven”. Ook inspireren de sessies mij zodat ik zelf ben gaan oefenen in bewegingsleer.

CAMIEL