CHI&ME

Universele Levensenergie

Centraal in de Klassieke Chinese Geneeskunde staat het concept Qi, of “Chi”. Qi laat zich omschrijven als “universele levensenergie”. Qi beweegt in ons en overal om ons heen. Als Qi vrijelijk stroomt, voel je je vitaal. Zijn er blokkades, dan zijn er klachten of pijn. Kunnen eeuwenoude Oosterse inzichten ons hier en nu dienen? Ik heb gemerkt van wel. Een eenduidig pad voor heling of genezing bestaat naar mijn idee niet. Met de behandelingen bied ik maatwerk dat zich inpast en kan mee veranderen in jouw proces. Hoe klachten zich uiten en wat een goede aanpak voor verbetering is, is per persoon verschillend. Ieders pad is voor een deel in erfelijke aanleg meegegeven, vervolgens van kleins af aan geconditioneerd door ervaring en denkpatronen en wordt het verdere leven beïnvloed door leefstijl.

Graag help ik met mijn behandelwijze om jouw Qi weer te versterken en zo in zo optimaal mogelijke levenskracht te komen. Blijvende verbetering in kwaliteit van leven vraagt niet alleen om massage maar ook om reflectie met betrekking tot de eigen leefstijl, voeding en beweging. Advies op gebied van leefstijl maken dan ook integratief deel uit van de behandeling.

CHI&ME

Sylvia Geraerds Thesing

De persoon achter Chi&Me ben ik, Sylvia Geraerds Thesingh. Ik ben TuiNa-massagetherapeut en heb mijn praktijk aan huis in Giethoorn. Een scriptie onderzoek over psychosomatische klachten vormde mijn afstudeeropdracht. Omdat ik zelf aan den lijve heb ondervonden hoe uitputting kan voelen, en hoe ik daar als krachtig, passievol persoon uit ben gekomen, is dit een thema dat mij ontzettend motiveert om anderen mee te helpen. Zowel mannen, vrouwen als jeugd is bij mij welkom. De verdiepingsmodules die ik regelmatig hebben betrekking op vrouw gerelateerde klachten. Een groot deel van de cliënten is vrouw. Ik merk dat ik hen  ik heb gemerkt dat het in hun kracht zetten van hen een missie is geworden. Ook adviseer ik op gebied van De Zuurbasen- huishouding en pas ik Dorn therapie en aromatherapie toe.

Ook werk ik een dag in de week extern in een dagbesteding. Daar masseer ik meervoudig gehandicapte jongeren. Een hele andere tak van sport die ik met veel liefde en passie doe.

Afspraak maken

“Ik kom sinds januari 2018 in de praktijk bij Chi & Me. Ik had geen specifieke klachten maar ging voor de ontspannende massage.
Uiteindelijk heeft deze massage menige blokkades doorbroken. Mijn ervaring is dat Sylvia werkt vanuit passie en liefde voor haar vak. Waar ik veel baat aan heb.”

HILDA

“Ik kom al vanaf het allereerste begin bij Chi&Me. In beginsel kwam ik vooral voor ontspanningsmassages. De laatste tijd werken we veel op meridianen en drukpunten voor specifieke functies. Ik voel me energieker en zie er altijd weer naar uit naar Sylvia te gaan!”

ILJA