CHI&ME

Universele Levensenergie

Centraal in de Klassieke Chinese Geneeskunde staat het concept Qi, of “Chi”. Qi laat zich omschrijven als “universele levensenergie”. Qi beweegt in ons en overal om ons heen. Als Qi vrijelijk stroomt, voel je je vitaal. Zijn er blokkades, dan uit zich dat in klachten of pijn. Een aandoening of ziekte kan je vanuit dat perspectief beschouwen als “symptoom van disbalans”.

Kunnen eeuwenoude Oosterse inzichten en behandelwijzen gebaseerd op de natuur, onze processen hier en nu dienen? Ik ben van mening van wel. Dit beeld wordt vaak bevestigd in processen waarin ik mag bijstaan. Een standaard pad voor heling of genezing bestaat naar mijn idee niet. Mijn doel is om jou als mens te behandelen. Waardoor balans wordt versterkt en klachten kunnen afnemen of zelfs verholpen worden.  Observatie en aandachtig luisteren naar de cliënt heeft de hoogste prioriteit om de oorzaak van een ontstaan of repeterend klachtbeeld te achterhalen. Dit is een dynamisch proces.

Graag help ik met mijn behandelwijze om jouw levensenergie weer te versterken en zo in zo optimaal mogelijke levenskracht te komen. Te bewegen wat in jouw lichaam of geest is gestagneerd. Bewust worden van aanleg, opvoeding, voeding en wat jij kan verteren zijn factoren die van belang kunnen zijn. Vitaal zijn vraagt niet alleen om massage maar ook om reflectie en oefening. Een goede flow van Qi, of Chi, zorgen voor een kwalitatief en gelukkiger leven. Vanuit meer inzicht en balans.

Om het proces verder te ondersteunen, bied ik sinds 2023 kleinschalig ook Outdoor-evenementen aan. Omdat bewegen op jouw pad hierin centraal staat, worden de evenementen “Healthwalks” genoemd. Vanuit verschillende invalshoeken gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en Mindfulness, belichten wij samen interessante thema’s die inzicht geven in levensprocessen. Vanuit Chi&Me’s Healthwalks is het mogelijk je aan te melden voor een Wandel & Essentieretreat in Portugal, 3 -10 november 2024. En, al iets eerder in het jaar, kan je mee op Mindfulness weekend in de bossen van de Achterhoek, 12 tm 14 april 2024.  Heb je interesse? Laat het mij dan gauw weten. Healthwalks retreats kenmerken zich door persoonlijke betrokkenheid en kleine groepjes.  Zie ook https://www.healthwalks.nl/

CHI&ME

Sylvia Geraerds Thesingh

De persoon achter Chi&Me ben ik, Sylvia Geraerds Thesingh. Na een periode van onvrede en gebrek aan visie in mijn leven, wat uitgroeide tot een jarenlange burn-out,  ben ik sinds 2016 van koers veranderd. Dit was spannend, want ik wist al jaren dat ik met passie wilde gaan leven, maar ik was bang. Bang dat er geen moed, kracht en energie zou zijn, zo aan het einde van mijn latijn, om nog een  opleiding op HBO-niveau te gaan volgen. Toch heb ik het gedaan. Op weg naar de eerste lesdag wist ik dat ik de goede beslissing had gemaakt. Na 3 jaar later slaagde ik met vlag en wimpel, en een heleboel ervaring en zelfreflectie rijker. Mede dankzij alle cliënten die ik van begin af aan mocht behandelen. Eerst voor ontspannende massages en aromatherapie. En al snel voor klachtgerichte TuiNa-behandeling.  Ik ben een dankbaar mens.

Een scriptie onderzoek over psychosomatische klachten vormde mijn afstudeeropdracht. Omdat ik zelf aan den lijve heb ondervonden hoe uitputting kan voelen, en hoe ik daar de krachtige, passievolle persoon vond die ik mij voel, is dit een thema dat mij ontzettend motiveert om anderen mee te helpen. Op gebied van vrouwenklachten volg ik bij voorkeur de bijscholingen. Vaak merk ik dat het voor een vrouw door haar hormonale, en bloedprocessen lastig is om gelijkmatig te functioneren.  Telkens het wiel opnieuw uitvinden is een uitdaging. Deze processen en de invloed op de meridianen, en daarmee het welzijn van de vrouw fascineren en motiveren mij om vrouwen van alle leeftijden bij te staan.

Naast het werken in mijn praktijk,  werk ik een dag per week in een dagbesteding. Daar masseer ik jongeren met verstandelijke en meervoudige beperkingen. Een hele andere tak van sport die ik met veel liefde en passie uitvoer. Last but nog least ben ik moeder van twee volwassen jongemannen en woon ik met mijn levenspartner, hond en katten in de woning waaraan de praktijkruimte grenst. Ik hou van buiten zijn, en laad zelf het best op door Lange Afstandswandelingen te maken. Dit doe ik zowel thuis als op reis in het buitenland.

Mijn darmen reageren goed op de behandeling van Sylvia. Ook helpen de voedingsadviezen die Sylvia geeft goed.  Sinds ik ’s morgens vaak warm eet heb ik geen last van koude handen en voeten meer op het werk.”

MIRIAM

“Het is iedere keer weer een erg fijne en ontspannen massage en behandeling. Sylvia legt uit wat ze doet en waarom, erg interessant. Zij verdiept zich in je klachten en het ontstaan ervan, en komt met een goed plan. Kortom een aanrader voor echt iedereen. “