CHI&ME

Universele Levensenergie

Centraal in de Klassieke Chinese Geneeskunde staat het concept Qi, of “Chi”. Qi laat zich omschrijven als “universele levensenergie”. Qi beweegt in ons en overal om ons heen. Als Qi vrijelijk stroomt, voel je je vitaal. Zijn er blokkades, dan zijn er klachten of pijn. Kunnen eeuwenoude Oosterse inzichten ons hier en nu dienen? Ik heb gemerkt van wel. Een eenduidig pad voor heling of genezing bestaat naar mijn idee niet. Met de behandelingen bied ik maatwerk dat zich inpast en kan mee veranderen in jouw proces. Hoe klachten zich uiten en wat een goede aanpak voor verbetering is, is per persoon verschillend. Ieders pad is voor een deel in erfelijke aanleg meegegeven, vervolgens van kleins af aan geconditioneerd door ervaring en denkpatronen en wordt het verdere leven beïnvloed door leefstijl.

Graag help ik met mijn behandelwijze om jouw Qi weer te versterken en zo in zo optimaal mogelijke levenskracht te komen. Vitaal zijn vraagt niet alleen om massage maar ook om reflectie met betrekking tot de eigen leefstijl, voeding en beweging. Deze aspecten hebben allemaal invloed op de energiebanen en onze gezondheid.

CHI&ME

Sylvia Geraerds Thesing

De persoon achter Chi&Me ben ik, Sylvia Geraerds Thesingh. Ik ben TuiNa-massagetherapeut, afgestudeerd in 2019. Mijn praktijk aan huis is gevestigd in Giethoorn, waar ik woon met mijn gezin.

Sinds ik in 2016 ben gestart met de opleiding tot TCM TuiNatherapeut en de Basis Chinese Vakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde, met aanvullend de Westerse Medische Basiskennis is er een wereld voor mij open gegaan.

Een scriptie onderzoek over psychosomatische klachten vormde mijn afstudeeropdracht. Omdat ik zelf aan den lijve heb ondervonden hoe uitputting kan voelen, en hoe ik daar als krachtig, passievol persoon uit ben gekomen, is dit een thema dat mij ontzettend motiveert om anderen mee te helpen. Op gebied van vrouwenklachten volg ik graag bijscholing. De processen en de invloed op de meridianen en het welzijn van de vrouw fascineren mij. Zowel mannen, vrouwen als jeugd is bij mij welkom. Aanvullend op de TuiNa behandelingen zet ik Coaching in op gebied van Mindfulness & Compassie. Daarnaast heb ik parate kennis op gebied van Aromatherapie en de zuur-basenhuishouding.

Naast het werken in mijn praktijk,  werk ik een dag per week in een dagbesteding. Daar masseer ik jongeren met verstandelijke en meervoudige beperkingen. Een hele andere tak van sport die ik met veel liefde en passie uitvoer.

Afspraak maken

Mijn darmen reageren goed op de behandeling van Sylvia. Ook helpen de voedingsadviezen die Sylvia geeft goed.  Sinds ik ’s morgens vaak warm eet heb ik geen last van koude handen en voeten meer op het werk.”

MIRIAM

“Het is iedere keer weer een erg fijne en ontspannen massage en behandeling. Sylvia legt uit wat ze doet en waarom, erg interessant. Zij verdiept zich in je klachten en het ontstaan ervan, en komt met een goed plan. Kortom een aanrader voor echt iedereen. “