CHI&ME

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude, voor veel klachten beproefde methode om klachten aan te pakken en voor te zijn. Beschouwing van gezondheid vindt plaats vanuit verstoringen in Yin, Yang, QI, Bloed, Shen. Dit maakt dat elk individu op een eigen manier beschouwd wordt. Een Westerse diagnose kan, vanuit TCG, uitgelegd en behandeld worden op veel verschillende manieren. Afhankelijk van TCM diagnose. Om tot deze diagnose te komen, vindt een uitgebreid vraag gesprek plaats. Met, bij elke behandeling, een tongdiagnose en een polsdiagnose. Ook als u geen lang traject in wil of als u geen hele duidelijke hulpvraag heeft, is het interessant om inzicht te krijgen in het systeem vanuit TCM benadering.

Maar het liefst ga ik natuurlijk gewoon voor u aan de slag! Acupunctuur is met ingang van 1 juli 2024 de hoofd-behandelvorm binnen Chi&Me. Kleine naaldjes, elk met een specifieke functie, worden op het lichaam geplaatst. Stagnaties worden bewogen en opgeruimd. Bloed en Qi worden gesterkt. Het zelf herstellend vermogen doet wat het mag doen op fysiek en mentaal niveau. De Traditionele Chinese Gezondheidsfilosofie biedt een breed licht op gebied van gezondheid en op de achtergrond van kwalen. Dit gaat veel verder dan het lokaal prikken van een naald om pijn te doorbreken. Liefst gaan wij samen naar de oorsprong van de klacht en behandelen deze bij de basis. Yin, Yang, Qi, Bloed én Shen worden op een natuurlijke manier in balans gebracht. Acupunctuur doet geen pijn. De ontspannende uitwerking zal u versteld doen staan.

Ik hou u niet eeuwig aan het lijntje. In eerste instantie agenderen wij zo’n 3 á 4 behandelingen. Idealiter kunt u daarna zelf verder. Lukt dit niet, of wilt u behandelingen voortzetten, dan overleggen wij wat wijsheid is betreft vervolgstappen. Een (vervolg) acupunctuurconsult duurt ongeveer 50 tot 60 minuten. De intake duurt 70 minuten, inclusief starbehandeling.

Tui Na, cupping of guasha kunnen geïntegreerd onderdeel vormen van de behandeling, afhankelijk van klachtbeeld en hulpvraag. Uitgebreider wordt TuiNa beschreven op https://tuina-massagegiethoorn.nl/tuina-massage/

Binnen alle TCM-behandelvormen vormt advies op gebied van voeding, leefstijl en beweging geïntegreerd onderdeel van de behandeling.

Reguliere medische behandeling hoeft over het algemeen geen reden te zijn om van acupunctuur af te zien. Westerse en Chinese Geneeswijzen gaan goed samen. Bent u onder behandeling van een specialist, dan stel ik het op prijs als u deze informeert.

Mijn acupunctuur-opleiding volgde ik bij TCM Academie. Deze rondde ik af in juni 2024. Gedurende de opleiding ben ik, met grote dank aan mijn cliënten voor hun vertrouwen, acupunctuur steeds meer gaan integreren in de TuiNa-massages. Waardoor een dynamische, en prettige behandelvorm is ontstaan. Mijn afstudeerscriptie beschreef de overgang als pad voor transformatie voor de vrouw. Zowel klachten als kwaliteiten voortkomend uit de fase rondom de overgang, komen hierin aan de orde, bezien vanuit de filosofie van het Taoïsme en de Traditionele Chinese Geneeswijzen.  De TCG noemt de menopauze “Second Spring”. Bij 7 x 7 jaar wordt de wijze vrouw geboren. Hoe wij hier en nu de fase van de overgang kunnen leren kennen als een fase van spirituele rijping en meer levensgeluk, kunt u lezen in mijn scriptie. Of daarover van mij persoonlijk leren in mijn praktijk. .

Een aantal klachten waar mijn cliënten en ik gedurende de acupunctuuropleiding al mooie resultaten mee bereikte, zijn opvliegers, menstruatieklachten, hooikoorts, slapeloosheid, burn-out, algehele stress, Post-Covid, allergieën, meerdere sportblessures, chronische schouderklachten, obstipatie, hoest, benauwdheid, lang aanhoudende griepklachten, digestieve klachten, hartkloppingen, chronische pijnklachten. De opsomming dient voor u ter illustratie, maar eigenlijk kunt u acupunctuur het beste zelf ervaren. Elke mens is uniek en heeft zijn eigen energetische patronen, reacties en verbetercapaciteit. De individu en het verhaal is hetgeen dat telt bij Chi&Me.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandsche Vereniging voor Acupunctuur. Veel zorgverzekeraar. vergoeden een deel van de behandelkosten. Dit geldt alleen vanuit een aanvullend pakket. Om hierover helderheid te krijgen verzoek ik u zelf te informeren bij de verzekeraar of dit van toepassing is op uw polis of zich in te lezen via de site van de NVA. https://www.acupunctuur.nl/pages/vergoedingenoverzicht

Werkt u graag samen toe naar meer vitaliteit? Wilt u graag ervaren wat acupunctuur bij Chi&Me voor u doet? U bent welkom, ongeacht uw leeftijd. Als u geen beschikbaarheid ziet in de online kalender, kunt u mij een mail sturen met verzoek om informatie. Ik bericht u spoedig terug.

>> Afspraak maken <<

“De massage helpt mij zo goed dat mijn lichamelijke klachten veel minder zijn geworden. Sylvia voelt ook zelf heel fijn aan wat je nodig hebt. Ik wil niet meer zonder!”

MARISKA

“Sylvia masseert en behandelt in een zeer prettige, beschermd voelende omgeving. Ik ervaar haar, na 6 behandelingen, als een fijne zachtaardige vrouw met rustgevende energie. Maar ook heeft zij de kennis en het energievermogen om je lichaam wakker te maken en te helpen helen. Ze luistert en verwerkt wat ze hoort in de behandeling. Ook al geloof ik sterk in de kracht van energie, toch verrast het me wat het met mij doet. Het maakt mij sterker, voel mij stabieler en ben omlaag gegaan in medicijngebruik. TuiNa en Sylvia zijn samen een onmisbare en dankbare pijler geworden in deze fase van mijn leven”. Ook inspireren de sessies mij zodat ik zelf ben gaan oefenen in bewegingsleer.

CAMIEL