CHI&ME

Healthwalks Wandelretreats 

Motivatie achter Healthwalks retreats

Healthworks retreats en workshops belichten een dynamisch proces vanuit Qi bewustzijn. Het belichten van de invloed van verschillende vormen van vitale levensenergie op jou als persoon. Benaderd vanuit Yin, Yang, en de invloed van de natuurprocessen.

Over Qi bewustzijn kunnen wij lang praten, maar het meest efficiënt is om dit te leren ervaren. Balans vinden vraagt niet alleen om met behulp van externe methoden, waarbij ik Tuina-massage en acupunctuur als krachtig ervaar. Ook voor het innerlijk landschap mag ruimte worden gemaakt. Een goede flow van Qi, of Chi, zorgen voor een kwalitatief en gelukkiger leven.

>> Meer informatie <<

De essentie van lopen is loslaten, en versterken tegelijkertijd. Elke stap beweegt je lichaam via je wervels. Uitlopers van je zenuwen worden gemasseerd door elke wervel, elke voetafdruk. Als je soepel loopt, geeft dit lichtheid in je lijf en verzorg je lichaam en geest optimaal terwijl je je omringt met de natuur die jou sterkt.

CHI&ME

Healthwalks retreat Portugal

Wandel & essentieretreat in Portugal, zuidelijke Alentejo, 3 -10 november 2024. Nog 1 plekje vrij M/V

Op landgoed Monte Maravilhas, midden in de Zuid Portugese natuur hebben wij een heerlijke thuisbasis gevonden voor Chi&Me’s eerste Healthwalks retreat in Portugal. Word jij hier blij van, meld je dan snel aan via info@tuina-massagegiethoorn.nl.  We houden met 7 plekken een gemoedelijke groepsgrootte aan. In deze retraitevorm zijn de afstanden minder lang dan in de trektocht over de Fishermen’s trail (zie onder). Loop je door fysieke beperking minder makkelijk, of heb je meer vrije tijd nodig? Het is mogelijk de afstanden te verkorten. Er is genoeg om van te genieten.

Inbegrepen bij de retreatprijs a € 825,00 (Earlybird € 50,– korting p.p. verlengd tm 1 juli)

 • De helderste sterrenhemel  en het milde klimaat van Zuid Portugal. 18 -23 graden in november is heel normaal.
 • Verblijf in 2 persoonskamers in 2 authentieke Finca’s die wij voor ons zelf hebben op landgoed Monte Maravilhas
 • Geniet van soulfood! Dagelijks bereidt de Portugese Teca met liefde voor ons verse, biologische, vegetarische maaltijden
 • Ook koffie, thee en sapjes op Monte Maravilhas zijn inclusief
 • Dagelijks een wandeling van 8-15 kilometer in de prachtige heuvelachtige Alentejo.
 • Transfers van en naar diverse wandelroutes en luchthaven Lissabon (2 uur) wordt door ons verzorgd in een busje
 • Ook maken wij twee maal een dagtrip naar de ruige Costa Vicentina. Op deze dagen is diner niet inclusief, ontbijt en lunch wel.
 • In de workshops beleef je de kracht van de natuurelementen op een ontspannende manier. Met massage, meditatie, klank,  beweging
 • Er is ook me-time, bovendien is het programma er voor jou maar “alles mag, niets moet”.

Kortom, een ontdekkingsreis met de gelegenheid om een hele week te leven los van de druk, en vanuit jouw essentie.  Ook als je nog niet bekend bent met Chi&Me ben je welkom. De retraiteprijs van € 825,00 inclusief 21%t btw kom je zelden tegen. Earlybirdtarief is € 725,00, informeer of deze nog geldt. De voornaamste motivatie vanuit organisatoren Jan Doeke en Sylvia is bezieling.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht van en naar Lissabon.
 • Rit van huis naar Schiphol en terug.
 • Deelname is geheel op eigen risico. Reis,- en annuleringsverzekering dien je (verplicht) zelf voor te zorgen.
 • Toeslag 1 persoons bezetting van slaapkamer € 200,00 alleen mogelijk voor zover er nog plek is.

>> Aanmelden <<

CHI&ME

Healthwalks wandeltrektocht Rota Vicentina

24 oktober- 2 november 2024 Healthwalks wandeltrektocht Rota Vicentina (Max. 6 personen, vol).

Tijdens deze trektocht lopen wij vanaf Lagos dagelijks een etappe van max. 22 km tot aan het volgende dorp.  Aan jou de keuze hoeveel je op jezelf wandelt, en hoeveel je met medewandelaars, of een toevallige passant de beweging aangaat. Een manier van zelfontdekking in een vreemde omgeving met geen andere missie dan te lopen en hier & nu te beleven. Met de prachtige ruige kustlijnen en de zachtheid van mooie Portugese dorpjes als jouw metgezel. Je beleeft optimaal, met alles wat zich aandient. Je zou het pelgrimage kunnen noemen. Een moderne versie daarvan; aan het einde van de dag is je bed geboekt en de transfers zijn geregeld. En is de rest van de groep daar waar jij ook bent. Ik loop dezelfde route met jullie op. We lopen via de Costa Vicentina en de Historische routes vanaf Lagos tot aan Odeceixe. Van daaruit gaan we met de trein naar Lissabon, waar de laatste nacht is.

Update – De wandeltrektocht heeft het maximum aantal bereikt.
>> Staat dit op jouw wishlist, stuur mij dan een mail voor editie 2025.<<

“De massage helpt mij zo goed dat mijn lichamelijke klachten veel minder zijn geworden. Sylvia voelt ook zelf heel fijn aan wat je nodig hebt. Ik wil niet meer zonder!”

MARISKA

“Sylvia masseert en behandelt in een zeer prettige, beschermd voelende omgeving. Ik ervaar haar, na 6 behandelingen, als een fijne zachtaardige vrouw met rustgevende energie. Maar ook heeft zij de kennis en het energievermogen om je lichaam wakker te maken en te helpen helen. Ze luistert en verwerkt wat ze hoort in de behandeling. Ook al geloof ik sterk in de kracht van energie, toch verrast het me wat het met mij doet. Het maakt mij sterker, voel mij stabieler en ben omlaag gegaan in medicijngebruik. TuiNa en Sylvia zijn samen een onmisbare en dankbare pijler geworden in deze fase van mijn leven”. Ook inspireren de sessies mij zodat ik zelf ben gaan oefenen in bewegingsleer.

CAMIEL