CHI&ME

VITALITEITSPRAKTIJK

Wanneer je contact opneemt voor het maken van een afspraak, bespreken we welk doel jij wil behalen met de massages. TuiNa is een behandelvorm, gericht op herstel of afname van klachten. Een klacht of aandoening wordt in de behandelmethode beschouwd als symptoom van disbalans. Jouw verhaal is belangrijk. Ook de lichamelijke anamnese geeft mij inzicht over te behandelen meridianen en lichaamsgebieden en acupressuurpunten. Dit alles komt in de intake aan de orde, evenals informatie over de eigen leefstijl en ervaringen.

Een ontspannende massage start zonder intake. Massage is erg behulpzaam op gebied van bewustwording. Het komt nog al eens voor dat in een ontspanningsmassage, toch bepaalde storende klachten naar voren komen. Zeker wanneer de behandelmogelijkheden van TuiNa duidelijker worden voor cliënt. In die situaties is het prettig om alsnog een intakegesprek in te gaan plannen en gericht te kunnen gaan verbeteren.

CHI&ME

Externe applicaties

De manuele TuiNa technieken hebben allemaal een eigen doel. Zoals het op gang brengen van Qi en bloed, het opheffen van blokkades, het versterken of voeden van een orgaan of acupunctuurpunt of juist het sederen van een volheid. Om de massages nog effectiever te maken, zet ik externe tools in. Zoals vacuümcups, warme Moxakruiden, mineraalhoudende warmtelamp, guasha, bamboestokken, oorkaarsen en essentiële oliën. In bepaalde pijnsituaties gebruik ik een pijnprotocol met behulp van acupunctuurnaaldjes. Ook pijnstillende en ontstekingsremmende kruidenpakkingen kunt u bij mij krijgen. De meeste applicaties zijn inbegrepen bij de kosten van de behandeling.

CHI&ME

Supplementen

Zo binnen, zo buiten. Afgestemd op de verbeterpunten, beschik ik over kennis op gebied van ontgiftende en ontzurende supplementen en krachtige natuurlijke middelen in de vorm van essentiële oliën om de gezondheid ook van binnen uit te ondersteunen. Benodigde producten kan ik bestellen of uit de kleine voorraad in mijn praktijk meegeven. Dit is vaak iets voordeliger dan zelf bestellen, al kan dat ook. Overleg altijd even met mij voordat u met een supplement start.

Vanuit holistische denkbeeld vind ik het belangrijk dat we zowel voor ons eigen lichaam zorgen als voor het universum, het “lichaam” om ons heen en waarvan wij deel uitmaken. Daarom ben ik sinds 2020 Verkooppunt van HappySoaps. Er is, na een belletje of appje, altijd een kleine voorraad van deze mooie, wereldvriendelijke producten verkrijgbaar in mijn praktijk.

  • Vitakruid natuurlijke supplementen
  • Essentiële oliën van doTerra
  • Zechsal
  • HappySoaps
Afspraak maken

“Mijn hoofdpijn was zo alledaags dat ik er haast aan zou wennen. Dit voelde niet goed. Daarom ging ik naar Chi&Me. Met massage en naaldzettingen heeft Sylvia de klachten aangepakt . De hoofdpijn is tot nu nog niet terug gekomen. Ik ben erg blij met Sylvia”

SONJA

“Mijn menstruatieklachten zijn over sinds de behandelingen bij Chi&Me. Sylvia maakte een behandelplan en stelde dit regelmatig bij. Dit werkte goed voor mij. Inmiddels ben ik in blijde verwachting!”

Moniek