CHI&ME

VITALITEITSPRAKTIJK

Bij  Vitaliteitspraktijk Chi&Me in Giethoorn kunt u terecht voor therapie-gerichte massage en ondersteuning op gebied van gezondheidsvragen. De praktijk grenst aan de woning, is op de begane grond en ook toegankelijk wanneer u minder goed ter been bent.

Hoewel men bij massage vaak aan ontspanning denkt, ligt de prioriteit bij Chi&Me bij klachtgerichte behandeling. De behandelvormen zijn gebaseerd op de inzichten uit de Chinese Natuurgeneeskunde. Sinds 2016 bestudeer ik deze boeiende, filosofie manier van diagnose en behandeling. In de eerste plaats in combinatie met de 3 jarige opleiding tot TuiNa-massagetherapeut. Inmiddels studeer ik ook Klassieke acupunctuur.  Een logisch vervolg en mooie aanvulling binnen mijn Vitaliteitspraktijk. Tot op heden werk ik solo in mijn praktijk aan huis.

Elke behandeling is gericht op het in balans brengen van de gehele persoon, met behulp van de werking van de meridianen en acupunctuurpunten. Ik hoor uw hulpvraag, uw klachten, ik luister ook naar het verhaal achter de klacht. Vervolgens werken wij aan uw hulpvraag. Samen. Met behulp van handen, armen, ellebogen, tools zoals Vacuumcups, bamboehout, naaldjes, etherische olie en guasha én coaching worden blokkades verholpen, de verbinding hersteld en het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd. Coaching kan bestaan uit advies op gebied van voeding, ademhaling of om meer in het Nu te zijn, door middel van Mindfulness.

Ook een ontspannende massage, zonder hulpvraag, is bij Chi&Me mogelijk. Ook hierin speelt het oplossen van blokkades in spieren en meridianen een kerntaak. De hele behandeling is gericht op een vrije stroom van energie in lijf en hoofd, waarmee u opgepept en helder uw weg vervolgt. Niet elke persoon is toe aan devisie  binnen Chi&Me. Een kernvoorwaarde die ik stel bij het boeken van ontspanningsmassages is dat deze onderdeel uitmaken van uw eigen vitale leefstijl.

CHI&ME

Externe applicaties

De manuele TuiNa technieken hebben allemaal een eigen doel. Zoals het op gang brengen van Qi en bloed, het opheffen van blokkades, het versterken of voeden van een orgaan of acupunctuurpunt of juist het sederen van een volheid. Om de massages nog effectiever te maken, zet ik externe tools in. Zoals vacuümcups, warme Moxakruiden, mineraalhoudende warmtelamp, guasha, bamboestokken, oorkaarsen en essentiële oliën. In bepaalde pijnsituaties gebruik ik een pijnprotocol met behulp van acupunctuurnaaldjes. Ook pijnstillende en ontstekingsremmende kruidenpakkingen kunt u bij mij krijgen. De meeste applicaties zijn inbegrepen bij de kosten van de behandeling.

CHI&ME

Supplementen

Zo binnen, zo buiten. Afgestemd op de verbeterpunten, beschik ik over kennis op gebied van ontgiftende en ontzurende supplementen en krachtige natuurlijke middelen in de vorm van essentiële oliën om de gezondheid ook van binnen uit te ondersteunen. Benodigde producten kan ik bestellen of uit de kleine voorraad in mijn praktijk meegeven. Dit is vaak iets voordeliger dan zelf bestellen, al kan dat ook. Overleg altijd even met mij voordat u met een supplement start.

Vanuit holistische denkbeeld vind ik het belangrijk dat we zowel voor ons eigen lichaam zorgen als voor het universum, het “lichaam” om ons heen en waarvan wij deel uitmaken. Daarom ben ik sinds 2020 Verkooppunt van HappySoaps. Er is, na een belletje of appje, altijd een kleine voorraad van deze mooie, wereldvriendelijke producten verkrijgbaar in mijn praktijk.

  • Vitakruid natuurlijke supplementen
  • Essentiële oliën van doTerra
  • Zechsal
  • HappySoaps
Afspraak maken

“Ik ben erg blij met Sylvia als therapeut en als mens. Ze is zeer betrokken, denkt graag met je mee in oplossingen, is erg kundig en lief. Sylvia laadt mij altijd op. Ik kom met hoofdpijn en ga zonder weg. Wanneer ik uitgeput bij haar kom, voel ik me na een behandeling stukken beter. Haar behandelingen geven mij ontzettend veel verlichting, alles gaat weer stromen!

HILDE

“Mijn menstruatieklachten zijn over sinds de behandelingen bij Chi&Me. Sylvia maakte een behandelplan en stelde dit regelmatig bij. Dit werkte goed voor mij. Inmiddels ben ik in blijde verwachting!”

Moniek