CHI&ME

VITALITEITSPRAKTIJK

Bij  Vitaliteitspraktijk Chi&Me in Giethoorn kunt u terecht voor therapie-gerichte massage en ondersteuning op gebied van gezondheidsvragen. De praktijk grenst aan de woning, is op de begane grond en ook toegankelijk wanneer u minder goed ter been bent. De behandeltafel is comfortabel en in hoogte verstelbaar.

Hoewel men bij massage als eerste aan ontspanning denkt, is TuiNatherapie een klachtgerichte behandelvorm. De Traditionele Chinese Chinese  Natuurgeneeskunde vormt de basis voor de TuiNa-massagetherapie. Ik ben in opleiding tot acupuncturist. Tot op heden werk ik solo in mijn praktijk aan huis.

Elke behandeling is gericht op het in balans brengen van de gehele persoon, met behulp van de werking van de meridianen en acupunctuurpunten.  Bij een eerste bezoek of bij een nieuwe hulpvraag, houden wij een intake. In het gesprek stel ik soms vragen die u in eerste instantie niet verwacht. Ik hoor uw hulpvraag, uw klachten, ik luister ook naar het verhaal achter de klacht. Vervolgens werken wij aan uw hulpvraag. Samen. Met behulp van het verkregen inzicht zetten wij manuele technieken in om blokkades te verhelpen en energiestromen weer in goede banen te leiden. De inzichten zelf zijn hiervoor soms de belangrijkste remedie. Om u daarbij te helpen zet ik, naast coaching, in wat nodig is om u op weg te helpen. Mijn handen, armen, ellebogen, tools zoals Vacuumcups, bamboehout, etherische olie of guasha. Coaching kan bestaan uit advies op gebied van Mindfulness, ademhaling, beweging of voeding.

Een kernvoorwaarde die ik stel bij het opstarten van een therapeutisch traject is dat de cliënt bereid is te reflecteren en te doen wat nodig is om zich weer echt beter en sterker te voelen.

Ben u niet in staat om naar de praktijk te komen, maar wilt u wel graag massagetherapie? In enkele gevallen is het mogelijk om u thuis te bezoeken. Als u mij een bericht stuurt via info@tuina-massagegiethoorn.nl neem ik contact met u op om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

CHI&ME

Externe applicaties

De manuele TuiNa technieken hebben allemaal een eigen doel. Zoals het op gang brengen van Qi en bloed, het opheffen van blokkades, het versterken of voeden van een orgaan of acupunctuurpunt of juist het doen afnemen van een overschot. Externe hulpmiddelen, zoals vacuumcups, warme kruiden, mineraalhoudende warmtelamp, guasha, bamboestokken, oorkaarsen en essentiële oliën kunnen worden ingezet om het effect op de meridianen te versterken. Ook pijnstillende en ontstekingsremmende kruidenpakkingen kunt u bij mij krijgen. De meeste applicaties zijn inbegrepen bij de kosten van de behandeling. Als u middelen voor thuis meekrijgt, bijvoorbeeld in het kader van aromatherapie of supplementen, worden deze in rekening gebracht.

CHI&ME

Supplementen

Bij Chi&Me is altijd een klein assortiment aan supplementen en krachtige natuurlijke middelen in de vorm van essentiële oliën aanwezig.  Voorraad wordt meestal afgestemd op wat in het betreffende seizoen past. Daarnaast krijgen Chi&Me cliënten bij hun eigen orders een 10% kortingscode via webshop van Zechsal en Vitakruid.

  • Vitakruid natuurlijke supplementen
  • Essentiële oliën van doTerra en Huiles&Sens
  • Zechsal magnesiumproducten
  • Ontzurende supplementen

“Ik ben erg blij met Sylvia als therapeut en als mens. Ze is zeer betrokken, denkt graag met je mee in oplossingen, is erg kundig en lief. Sylvia laadt mij altijd op. Ik kom met hoofdpijn en ga zonder weg. Wanneer ik uitgeput bij haar kom, voel ik me na een behandeling stukken beter. Haar behandelingen geven mij ontzettend veel verlichting, alles gaat weer stromen!

HILDE

“Mijn menstruatieklachten zijn over sinds de behandelingen bij Chi&Me. Sylvia maakte een behandelplan en stelde dit regelmatig bij. Dit werkte goed voor mij. Inmiddels ben ik in blijde verwachting!”

Moniek