CHI&ME

VITALITEITSPRAKTIJK

Mijn naam is Sylvia Geraerds Thesingh. Mijn praktijk  Chi&Me begon ik in 2017.  Samen met mijn levenspartner heb ik twee volwassen zoons. We hebben een hond en twee katten. Van jongs af aan interesseer ik mij in de helende kracht van de natuur. Er was een lange periode van disbalans nodig voordat ik op mijn 41e de regie over mijn eigen gezondheid herpakte. De opleiding tot TCM therapeut was er één naar mijn hart.

De Traditionele Chinese Geneeswijzen en de interactie tussen lichaam, geest, interne en externe factoren zorgen dat mijn vak altijd boeiend is. Ik ben een wandelaar, loop graag vooral meerdere dagen en lange afstanden. Ook is het mijn passie om een kort of langer mee te lopen met de mens, op weg naar meer balans. Zo samen de puzzel compleet te krijgen op gebied van vitaliteit.

Sinds 2016 volgden de beroepsopleiding tot TuiNa-therapeut, Chinese Geneeskunde, Westerse Medische basis en opleiding Klassieke Acupunctuur  elkaar op. Ook volgde ik de Mindfulness coachopleiding. Het aandachtig zijn in de natuur en beoefening van Qigong zorgen dat ik blijf luisteren naar mijn eigen lichaam. Noodzakelijk voor een sensitief én rationeel persoon die voortdurend in interactie is met de dierbare medemens.

Als TuiNa-therapeut en Acupuncturist moet ik voldoen aan een bijscholingseis. Ik moet zeggen dat ik er altijd naar uitkijk mijn vaardigheden te verdiepen. Vaak ga ik daarin mee in de flow en zoek ik een cursus uit op basis van een actuele casus. Gynaecologie, pediatrie en pijnklachten zullen de komende jaren breed aan bod bod komen. Maar alle hulpvragen zijn welkom. Wilt u weten wat Chi&Me voor u kan doen, ga vooral met mij in gesprek.

De mens is uniek, en elke TCM therapeut heeft een eigen behandelstijl. “It’s the hand that moves the needle”. Invoelen en luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft, vormen een belangrijke spil in de behandelwijze binnen Chi&Me. Dit wordt nauw afgestemd met de informatie die u geeft in het intakegesprek. Mede dankzij de bijscholingen van docent Sarah Pritchard, vormde zich een werkwijze waarin handen en materialen elkaar afwisselen. Met als doel een harmonieuze balans in de meridianen. Naast de behandelingen in de praktijk, heeft de cliënt de mogelijkheid om Mindfulness te integreren. Eerst in de behandelingen, vervolgens in het dagelijks leven. Hiervoor volgde ik de cursus tot Mindfulness coach bij https://academievoorleven.com/

Een dag in de week werk ik in een instelling voor jeugd met meervoudige beperkingen. Hier ben ik ook massagetherapeut en masseer ik kinderen met behulp van TuiNa en aromatherapie. Het non-verbaal en aandachtig luisteren naar wat de persoon nodig heeft, is hier een noodzakelijke kwaliteit die als vanzelf meegaat in de verbinding met de cliënt, de mens.

Omdat kennisdeling en preventie een groot goed vormt vanuit mijn visie, is er vanuit Chi&Me geregeld de mogelijkheid mee te doen aan thema-gerichte bijeenkomsten en workshops. Jaarlijks wordt er ten minste één kleinschalig retreat georganiseerd.  Zo nu en dan vanuit een dynamische samenwerking met een collega. Zie voor het actuele aanbod https://tuina-massagegiethoorn.nl/healthwalks-retreats/

Ben u niet in staat om naar de praktijk te komen, maar wilt u wel graag therapie te ontvangen?  Als u mij een bericht stuurt via info@tuina-massagegiethoorn.nl neem ik contact met u op om te kijken wat ik ambulant voor u kan betekenen.

CHI&ME

Externe applicaties

De manuele TuiNa technieken hebben allemaal een eigen doel. Zoals het op gang brengen van Qi en bloed, het opheffen van blokkades, het versterken of voeden van een orgaan of acupunctuurpunt of juist het doen afnemen van een overschot. Externe hulpmiddelen, zoals vacuumcups, warme kruiden, mineraalhoudende warmtelamp, guasha, bamboestokken, oorkaarsen en essentiële oliën kunnen worden ingezet om het effect op de meridianen te versterken. Ook pijnstillende en ontstekingsremmende kruidenpakkingen kunt u bij mij krijgen. De meeste applicaties zijn inbegrepen bij de kosten van de behandeling. Als u middelen voor thuis meekrijgt, bijvoorbeeld in het kader van aromatherapie of supplementen, worden deze in rekening gebracht.

CHI&ME

Supplementen

Bij Chi&Me is altijd een klein assortiment aan supplementen en krachtige natuurlijke middelen in de vorm van essentiële oliën aanwezig.  Voorraad wordt meestal afgestemd op wat in het betreffende seizoen past. Daarnaast krijgen Chi&Me cliënten bij hun eigen orders een 10% kortingscode via webshop van Zechsal en Vitakruid.

  • Vitakruid natuurlijke supplementen
  • Essentiële oliën van doTerra en Huiles&Sens
  • Zechsal magnesiumproducten
  • Ontzurende supplementen

“Ik ben erg blij met Sylvia als therapeut en als mens. Ze is zeer betrokken, denkt graag met je mee in oplossingen, is erg kundig en lief. Sylvia laadt mij altijd op. Ik kom met hoofdpijn en ga zonder weg. Wanneer ik uitgeput bij haar kom, voel ik me na een behandeling stukken beter. Haar behandelingen geven mij ontzettend veel verlichting, alles gaat weer stromen!

HILDE

“Mijn menstruatieklachten zijn over sinds de behandelingen bij Chi&Me. Sylvia maakte een behandelplan en stelde dit regelmatig bij. Dit werkte goed voor mij. Inmiddels ben ik in blijde verwachting!”

Moniek