CHI&ME

Wat is TuiNa

TuiNa is een diepe, krachtige therapiegerichte massagevorm. Uitgangspunt is vitaliteit. Die vitaliteit vertaalt zich naar een bijbehorende lichaamsenergie. Die energie is binnen de klassieke Chinese Geneeswijzen op een beschrijvende manier in kaart gebracht. Binnen TuiNatherapie worden met veel manuele technieken en externe applicaties blokkades opgeheven en energiestromen in balans gebracht. TuiNa is binnen Nederland nog niet erg bekend. Echter wordt TuiNa wereldwijd nog steeds ingezet om de gezondheid te ondersteunen. Naast acupunctuur, kruiden, voeding, Qigong en Feng Shui is TuiNa één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

D

Bij TuiNa massage ligt de nadruk op de gehele mens. De gezondheid wordt energetisch bekeken op fysiek en mentaal niveau. Als de energie vrij door de meridianen in het lichaam stroomt, voelt men zich vitaal. Onbalans in de energiestromen leidt tot pijn, ziekte en onbehagen.

Begrijpen hoe TuiNa voelt doe je het beste door zelf te ervaren.

Afspraak maken

“Ik kom sinds januari 2018 in de praktijk bij Chi & Me. Ik had geen specifieke klachten maar ging voor de ontspannende massage.
Uiteindelijk heeft deze massage menige blokkades doorbroken. Mijn ervaring is dat Sylvia werkt vanuit passie en liefde voor haar vak. Waar ik veel baat aan heb.”

HILDA

“Ik kom al vanaf het allereerste begin bij Chi&Me. In beginsel kwam ik vooral voor ontspanningsmassages. De laatste tijd werken we veel op meridianen en drukpunten voor specifieke functies. Ik voel me energieker en zie er altijd weer naar uit naar Sylvia te gaan!”

ILJA