CHI&ME

Wat is TuiNa

TuiNa is een behandelvorm gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Uitgangspunt is het herstel van balans. Met behulp van manuele manipulaties wordt het lichaam in balans gebracht. Het lichaam omvat meer dan het “lijf” alleen.  Het gaat over de totale eenheid van lichaam, geest en energie. Binnen de TuiNa worden veel verschillende massagetechnieken doelgericht ingezet, met allemaal een eigen functie. Ook is de beweegrichting en de intensiteit van de technieken van belang. Is de balans in de meridianen hersteld, dan voelt u dat terug in uw gezondheid, spierspanning, slaappatroon, ademhaling en stresslevel. Er komt ruimte voor veerkracht.

Ook externe middelen zoals Moxa, cupping en aromatherapie worden ingezet. Daarnaast kan coaching op gebied van Mindfulness, voeding, kruiden, en beweging worden opgenomen in het behandelplan. Alles om blokkades op te heffen en terugval te voorkomen. TuiNa is binnen Nederland nog niet erg bekend. Echter wordt TuiNa wereldwijd nog steeds ingezet om de gezondheid te ondersteunen. TuiNa sluit naadloos aan op andere pijlers uit de Traditionele Chinese Geneeskunde zoals acupunctuur, kruiden, voeding en Qigong.

De manier waarop TuiNa wordt toegepast is vrij intensief, maar de manier van werken verschilt per therapeut.  Doorgaans is TuiNa een actieve, diepe behandelvorm. Heel doelgericht om externe klachten in spieren aan te pakken, met diepe technieken die behoorlijk goed voelbaar kunnen zijn. Ik verdiep mij daarnaast graag in de Yinne, voedende behandelvormen die zich als zacht, kabbelend water kunnen vormen binnen procesondersteuning.   Deze ogenschijnlijk verstilde maar heel intense voedende grepen bieden alle rust en ruimte om uw lichaam te laten spreken en hier in alle liefde naar te kunnen luisteren.

Bij TuiNa massage ligt de nadruk op de gehele mens. De gezondheid wordt energetisch bekeken op fysiek en mentaal niveau. Als de energie vrij door de meridianen in het lichaam stroomt, voelt men zich vitaal. Onbalans in de energiestromen leidt tot pijn, ziekte en onbehagen.

Begrijpen hoe TuiNa voelt doe je het beste door zelf te ervaren.

Afspraak maken

“Ik kom sinds januari 2018 in de praktijk bij Chi & Me. Ik had geen specifieke klachten maar ging voor de ontspannende massage.
Uiteindelijk heeft deze massage menige blokkades doorbroken. Mijn ervaring is dat Sylvia werkt vanuit passie en liefde voor haar vak. Waar ik veel baat aan heb.”

HILDA

“Ik kom al vanaf het allereerste begin bij Chi&Me. In beginsel kwam ik vooral voor ontspanningsmassages. De laatste tijd werken we veel op meridianen en drukpunten voor specifieke functies. Ik voel me energieker en zie er altijd weer naar uit naar Sylvia te gaan!”

ILJA