CHI&ME

Wat is TuiNa

TuiNa is een diepe, krachtige therapiegerichte massagevorm. Met verschillende manuele technieken en externe applicaties worden blokkades opgeheven en energiestromen in balans gebracht. Meer dan 40% van de wereldbevolking zet TuiNa in om vitaler te worden. Naast acupunctuur, kruiden, voeding, Qigong en Feng Shui is TuiNa één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

De basis van de TCG werd meer dan 2000 jaar geleden gelegd in opdracht van de Chinese keizers. Alle medische kennis werd overgedragen van generatie op generatie. In de 20e eeuw werd de TCG onderworpen aan systematisch wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Mao Zedong. Daarna was de opkomst van de TCG in de westerse wereld een feit.

Bij TuiNa massage ligt de nadruk op de gehele mens. De gezondheid wordt energetisch bekeken op fysiek en mentaal niveau. Als de energie vrij door de meridianen in het lichaam stroomt, voelt men zich vitaal. Onbalans in de energiestromen leidt tot pijn, ziekte en onbehagen.

Begrijpen hoe TuiNa voelt doe je het beste door zelf te ervaren.

Afspraak maken

“Ik kom sinds januari 2018 in de praktijk bij Chi & Me. Ik had geen specifieke klachten maar ging voor de ontspannende massage.
Uiteindelijk heeft deze massage menige blokkades doorbroken. Mijn ervaring is dat Sylvia werkt vanuit passie en liefde voor haar vak. Waar ik veel baat aan heb.”

HILDA

“Ik kom al vanaf het allereerste begin bij Chi&Me. In beginsel kwam ik vooral voor ontspanningsmassages. De laatste tijd werken we veel op meridianen en drukpunten voor specifieke functies. Ik voel me energieker en zie er altijd weer naar uit naar Sylvia te gaan!”

ILJA