CHI&ME

VITALITEITSPRAKTIJK

Bij  Vitaliteitspraktijk Chi&Me in Giethoorn kunt u terecht voor therapeutische Tuina-massage, ondersteuning op gebied van gezondheidsvragen en begeleiding op gebied van Mindfulness. De praktijk grenst aan de woning, is op de begane grond en ook toegankelijk wanneer u minder goed ter been bent. De behandeltafel is comfortabel en in hoogte verstelbaar.

Therapeut bij Chi&Me is Sylvia Geraerds Thesingh. Na een langdurige situatie met een arsenaal aan klachten, besloot ik op mijn 41e mijn hart te gaan volgen, en om te scholen naar een vak dat mij intrigeert, en waarmee ik anderen kan helpen. Dit zijn de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Sinds 2016 volg ik intensieve studie. Eerst een 3 jarige beroepsopleiding tot Tuinatherapeut en Traditionele Chinese Geneeswijzen. Vervolgens de Westerse Medische basis. Van begin af aan was Chi&Me een goed bezochte praktijk, waarbinnen een goede samenwerking therapeut- cliënt essentieel is. Inmiddels ben ik in de afrondende fase van de opleiding tot Klassiek acupuncturist. Na afstuderen, juli 2024, zal acupunctuur de voornaamste behandelvorm zijn.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen. Momenteel en in de nabije toekomst richt ik mij op specialismen gynaecologie, pediatrie en pijnklachten. Vanuit de TCG is een symptoom geen syndroom, maar een uiting van disbalans. Via de behandelingen worden Yin en Yang in balans gebracht, en daarmee de situatie van betrokken meridianen en organen behandeld. Dit kan uitwerking hebben op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Ik vind het belangrijk om zowel curatief als preventief te kunnen ondersteunen. Aanvullend op de therapie is er als cliënt bij Chi&Me de mogelijkheid om Mindfulness te integreren. Eerst in de behandelingen, vervolgens in het dagelijks leven. Hiervoor volgde ik de cursus tot Mindfulness coach bij https://academievoorleven.com/

Omdat kennisdeling en preventie een groot goed vormt vanuit mijn visie, is er vanuit Chi&Me geregeld de mogelijkheid mee te doen aan thema-gerichte bijeenkomsten en workshops. Jaarlijks wordt er ten minste één kleinschalig retreat georganiseerd.  Zo nu en dan vanuit een dynamische samenwerking met een collega. Zie voor het actuele aanbod https://tuina-massagegiethoorn.nl/healthwalks-retreats/

Ben u niet in staat om naar de praktijk te komen, maar wilt u wel graag therapie te ontvangen?  Als u mij een bericht stuurt via info@tuina-massagegiethoorn.nl neem ik contact met u op om te kijken wat ik ambulant voor u kan betekenen.

CHI&ME

Externe applicaties

De manuele TuiNa technieken hebben allemaal een eigen doel. Zoals het op gang brengen van Qi en bloed, het opheffen van blokkades, het versterken of voeden van een orgaan of acupunctuurpunt of juist het doen afnemen van een overschot. Externe hulpmiddelen, zoals vacuumcups, warme kruiden, mineraalhoudende warmtelamp, guasha, bamboestokken, oorkaarsen en essentiële oliën kunnen worden ingezet om het effect op de meridianen te versterken. Ook pijnstillende en ontstekingsremmende kruidenpakkingen kunt u bij mij krijgen. De meeste applicaties zijn inbegrepen bij de kosten van de behandeling. Als u middelen voor thuis meekrijgt, bijvoorbeeld in het kader van aromatherapie of supplementen, worden deze in rekening gebracht.

CHI&ME

Supplementen

Bij Chi&Me is altijd een klein assortiment aan supplementen en krachtige natuurlijke middelen in de vorm van essentiële oliën aanwezig.  Voorraad wordt meestal afgestemd op wat in het betreffende seizoen past. Daarnaast krijgen Chi&Me cliënten bij hun eigen orders een 10% kortingscode via webshop van Zechsal en Vitakruid.

  • Vitakruid natuurlijke supplementen
  • Essentiële oliën van doTerra en Huiles&Sens
  • Zechsal magnesiumproducten
  • Ontzurende supplementen

“Ik ben erg blij met Sylvia als therapeut en als mens. Ze is zeer betrokken, denkt graag met je mee in oplossingen, is erg kundig en lief. Sylvia laadt mij altijd op. Ik kom met hoofdpijn en ga zonder weg. Wanneer ik uitgeput bij haar kom, voel ik me na een behandeling stukken beter. Haar behandelingen geven mij ontzettend veel verlichting, alles gaat weer stromen!

HILDE

“Mijn menstruatieklachten zijn over sinds de behandelingen bij Chi&Me. Sylvia maakte een behandelplan en stelde dit regelmatig bij. Dit werkte goed voor mij. Inmiddels ben ik in blijde verwachting!”

Moniek