CHI&ME

Healthwalks retreat Portugal

De essentie van lopen is loslaten, en versterken tegelijkertijd. Elke stap beweegt je lichaam via je wervels. Uitlopers van je zenuwen worden gemasseerd door elke wervel, elke voetafdruk. Als je soepel loopt, geeft dit lichtheid in je lijf en verzorg je lichaam en geest optimaal terwijl je je omringt met de natuur die jou sterkt.

Healthwalks wandeltrektocht Rota Vicentina, Portugese Algarve, 25 okt-2 nov 2024

Tijdens deze trektocht lopen wij vanaf Lagos dagelijks een etappe van max. 22 km tot aan het volgende dorp.  Aan jou de keuze hoeveel je op jezelf wandelt, en hoeveel je met medewandelaars, of een toevallige passant de beweging aangaat. Een manier van zelfontdekking in een vreemde omgeving met geen andere missie dan te lopen en hier & nu te beleven. Met de prachtige ruige kustlijnen en de zachtheid van mooie Portugese dorpjes als jouw metgezel. Je beleeft optimaal, met alles wat zich aandient. Je zou het pelgrimage kunnen noemen. Een moderne versie daarvan; aan het einde van de dag is je bed geboekt en de transfers zijn geregeld. En is de rest van de groep daar waar jij ook bent. Ik loop dezelfde route met jullie op. We lopen via de Costa Vicentina en de Historische routes vanaf Lagos tot aan Odeceixe. Van daaruit gaan we met de trein naar Lissabon, waar de laatste nacht is.

Update – De wandeltrektocht heeft het maximum aantal bereikt. Staat dit op jouw wishlist, stuur mij dan een mail voor editie 2025.

Wandel & essentieretreat in Portugal, zuidelijke Alentejo, 3 -10 november 2024

Op landgoed Monte Maravilhas, midden in de Zuid Portugese natuur hebben wij een heerlijke thuisbasis gevonden voor Chi&Me’s eerste Healthwalks retreat in Portugal. Word jij hier blij van, meld je dan snel aan via info@tuina-massagegiethoor.nl.  Er zijn (ovbh ) nog 4 van de 8 plekken beschikbaar. In deze retreat zijn de afstanden minder lang dan in de trektocht. Loop je door fysieke beperking minder makkelijk, of heb je meer vrije tijd nodig? Er is genoeg om van te genieten.

Inbegrepen bij de retreatprijs € 825,00

 • De helderste sterrenhemel  en het milde klimaat van Zuid Portugal. 18 -23 graden in november is heel normaal.
 • Verblijf in 2 persoonskamers in 2 authentieke Finca’s die wij voor ons zelf hebben op landgoed Monte Maravilhas
 • Geniet van soulfood! Dagelijks bereidt de Portugese Teca met liefde voor ons verse, biologische, vegetarische maaltijden
 • Ook koffie, thee en sapjes op Monte Maravilhas zijn inclusief
 • Dagelijks een wandeling van 5-15 kilometer in de prachtige heuvelachtige Alentejo.
 • Transfers van en naar diverse wandelroutes en luchthaven Lissabon (2 uur) wordt door ons verzorgd met auto’s.
 • Ook maken wij twee maal een dagtrip naar de ruige Costa Vicentina. Op deze dagen is diner niet inclusief, ontbijt en lunch wel.
 • In de workshops beleef je de kracht van de natuurelementen op een ontspannende manier. Met massage, meditatie, klank,  beweging
 • 2x maken we een dagexcursie naar de imposante Vicentijnse kust
 • Er is ook me-time, bovendien is het programma er voor jou maar “alles mag, niets moet”.

Kortom, een ontdekkingsreis met de gelegenheid om een hele week te leven los van de druk, en vanuit jouw essentie.  Ook als je nog niet bekend bent met Chi&Me ben je welkom. De retreatprijs van € 825,00 inclusief 21%t btw kom je zelden tegen. Bij een aanmelding voor 2 personen mag je gebruik maken van kortingstarief ad. € 725,00. De voornaamste motivatie vanuit organisatoren Jan Doeke en Sylvia is bezieling.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht van en naar Lissabon, dit kan ik wel voor je organiseren. (Momenteel € 120,00 retour)
 • Reis,- en annuleringsverzekering.
 • Toeslag 1 persoons bezetting van slaapkamer € 200,00 alleen mogelijk voor zover er nog plek is.

Motivatie achter Healthwalks retreats

Healthworks retreats en workshops belichten een dynamisch proces vanuit Qi bewustzijn. Het belichten van de invloed van verschillende vormen van vitale levensenergie op jou als persoon. Benaderd vanuit Yin, Yang, en de invloed van de natuurprocessen.

Over Qi bewustzijn kunnen wij lang praten, maar het meest efficiënt is om dit te leren ervaren. Balans vinden vraagt niet alleen om met behulp van externe methoden, waarbij ik Tuina-massage en acupunctuur als krachtig ervaar. Ook voor het innerlijk landschap mag ruimte worden gemaakt. Een goede flow van Qi, of Chi, zorgen voor een kwalitatief en gelukkiger leven.

Om aan dit coachend aspect ruimte te bieden biedt Chi&Me sinds 2023 ook buiten de praktijkmuren activiteiten aan. Van enkele uren tot een week. Vanuit mijn rol als therapeut op gebied van Traditionele Chinese geneeswijzen, loop ik een eindje met jou op. Bij sommige thema’s doe ik dit met een collega. Omdat persoonlijke beweging hierin centraal staat, worden de evenementen “Healthwalks” genoemd.  Na een “Healthwalk, kort of lang, is de intentie om jou met een ontspannen geest en nieuwe inzichten jouw pad te laten vervolgen.

CHI&ME

Sylvia Geraerds Thesingh

De persoon achter Chi&Me is Sylvia Geraerds Thesingh.  Ik ben gelukkig getrouwd en woon in Giethoorn met mijn man en één van mijn beide volwassen zoons. Na een intensieve levensfase en een behoorlijke vastloper in mijn gezondheid en dagelijkse werk, heb ik in 2016 het roer omgegooid Van secretaresse op een advocatenkantoor schoolde ik mij om op gebied van Traditionele Chinese Geneeswijzen, gevolgd door de westerse medische basis. De leer van het leven begrijpen vanuit de visie van de Chinese natuurgeneeswijzen, belicht vanuit meridianen, yin, yang & qi,  is voor mij inspirerende reis, wat mij betreft oneindig. De verzameling behaalde diploma’s en certificaten veranderen hier niets aan.

Mensen van alle genders die open staan voor een natuurlijke visie op gezondheid zij bij Chi&Me welkom. Het ondersteunen van vrouwen op gebied van hormonale klachten heeft mijn bijzondere aandacht. Zowel menstruatieklachten als klachten als gevolg van hormonale verandering door de menopauze zijn vaak een pijnlijk taboe.  Ik heb gemerkt dat vrouwen baat hebben bij de benadering vanuit de Chinese geneeswijzen en bij de behandeling. De klachten komen in mindere mate voor of verdwijnen helemaal. Mijn motivatie is groot om in deze, vaak onbegrepen processen, de vrouw bij te staan.

Naast het werken in mijn praktijk werk ik als massagetherapeut in de jeugd gehandicaptenzorg. Een andere tak van sport die ik met veel liefde en passie uitvoer. In mijn vrije tijd schakel ik graag af en laad ik weer op in de natuur door te wandelen. Het liefst meerdaagse lange afstandswandeltochten. Dit doe ik zowel thuis als in het buitenland.

Mijn darmen reageren goed op de behandeling van Sylvia. Ook helpen de voedingsadviezen die Sylvia geeft goed.  Sinds ik ’s morgens vaak warm eet heb ik geen last van koude handen en voeten meer op het werk.”

MIRIAM

“Het is iedere keer weer een erg fijne en ontspannen massage en behandeling. Sylvia legt uit wat ze doet en waarom, erg interessant. Zij verdiept zich in je klachten en het ontstaan ervan, en komt met een goed plan. Kortom een aanrader voor echt iedereen. “