Acupunctuuropleiding afgerond!

Op 28 juni 2024 heb ik mijn opleiding Acupunctuur afgerond met het succesvol afleggen van het praktijkexamen. Eerder dit studiejaar was ik verheugd met het resultaat voor mijn afstudeerscriptie; beoordeeld met maar liefst een 9! De scriptie gaat over de overgang voor de vrouw. En hoe deze vanuit zienswijzen van de TCG, naast de bekende (en minder bekende!) klachten, ook een verrijking voor de rest van het leven kunnen gaan vormen. Wil je de scriptie graag lezen, ben ik bereid je een document toe te sturen.

Ik ben heel erg blij dat ik mijn passie nog verder heb kunnen uitbreiden en het afgelopen jaar het vertrouwen had van veel cliënten die erin toestemden om de naalden te gaan integreren binnen hun massage-behandelingen. Voor de acupunctuurbehandelingen ben ik overgegaan naar een andere beroepsvereniging; De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Jaarlijks volg ik meerdere bijscholingen op Westers medisch gebied en op TCM gebied om gecertificeerd acupuncturist te blijven.

Op de website van NVA staat een schat aan gedetailleerde algemene informatie over acupunctuur. https://tuina-massagegiethoorn.nl/contact/

Deze website van Chi&Me is nu volop in ontwikkeling. Dit neemt nog even in beslag. Er komen nieuwe logo’s op en de teksten worden nog verder aangepast.

Vanaf 1 augustus kunnen Chi&Me bezoekers hun acupunctuurdeclaratie indienen bij hun zorgverzekeraar, in geval dit valt onder de dekking. Veel zorgverzekeraars vergoeden Acupunctuur voor een gedeelte. Ook informatie hierin is te vinden op de website van de NVA. https://www.acupunctuur.nl/pages/vergoedingenoverzicht .

Vanaf deze zomer is mijn beschikbaarheid voor hulpvragen  met behandeling met Acupunctuur groter dan voor massage. Dit komt omdat er al veel cliënten periodiek massage ontvangen. Er is pas ruimte als daar een plekje vrij valt, of incidenteel kan een massage soms nog wel mits de agenda dat toelaat.

TuiNa is wel een fantastische behandelvorm die mij veel inzicht geeft en velen van ons op het lijf geschreven is. Binnen de Acupunctuurbehandelingen wordt, mits er voldoende tijd is, daarom regelmatig nog massage toegevoegd. De consulten duren 50 tot 60 minuten. Na intake worden eerst 4 acupunctuurbehandelingen ingepland. Tegen het einde daarvan overleggen wij over het aangetoonde effect en of er al dan niet vervolgbehandelingen wenselijk zijn.