Graag deel ik een mooie ervaring met jou. Tijdens en na het lopen van mijn eerste Camino, een voettocht van Porto naar Santiago de Compostella, in mei 2022 kwam ik in het volle besef over de impact die deze manier van lopen &  leven op mij had. Dit smaakt naar meer. Deze tocht van 280 kilometer heb ik voor de helft Solo gelopen. En voor de helft was ik met mijn levensgezel. Een Camino, “een pad” lopen is een ervaring die iedereen op eigen manier invult en ervaart. Een pad van ontmoeten en ont-moeten.

Het op jezelf zijn, dagen achter elkaar, niet wetende hoe de dag precies gaat verlopen, brengt een onthechting met zich mee van alle opgelegde patronen van alledag. Het legt ook valkuilen bloot. De dingen die we onszelf “aandoen” of waarvan wij opeens in staat blijken ons van te “ontdoen”. Tijdens het wandelen is er tijd om te voelen, te bezinnen, je kan diep gaan of je kan vooral in het NU de natuur beleven. Je kan tevoren de reis helemaal willen invullen en je tassen laten vervoeren. Voor mij is de ultieme Camino-beleving om te doen wat lukt op een dag, te slapen waar je een plek kan krijgen, alles wat je mee hebt in een backpack op je rug en te praten met wie het goed voelt om gedachten te delen. Los van ons gestructureerde leven.

Het fysieke lopen ervaarde ik als dé ultieme vorm van therapie. Via de voortdurende beweging van spieren en onze bindweefsels. Via verbindingen van ons eigen lichaam bewegen we al onze meridianen en organen, maken wij zonder een vast “plan” of ingeprente oefening ons lichaam vitaal en krachtig. Onze lever- energie beweegt en verharding verzacht. Onze long – energie beweegt en emotie krijgt ruimte. Stagnaties worden helder en ruimen zich op zonder vooropgezet “plan”. Van kruin tot teen zijn wij in stevig contact met de aarde. Lopen is heilzaam.

Sinds ik terug ben van mijn Camino heb ik het idee dat op deze manier bewegen en bewust zijn voor zoveel mensen heilzaam kan zijn. Van cliënten heb ik dit vaak ook terug gekregen.  Ik realiseer mij dat wekenlang lopen in Zuid-Europa niet per direct voor iedereen is weg gelegd.

Inmiddels ben ik gestart met een nieuw alternatief vanuit Chi&Me genaamd “Healthwalks”. Want lopen is pure therapie. 30 maart tot en met 2 april 2023 is de eerste Wandelretraite vanuit Chi&Me in Limburg Met een kleine groep gaan we de reis aan te voet, en ook in onszelf. Dat laatste door een aantal fijne oefeningen die we voor of na de wandelingen samen doen, en de ruimte voor gesprek. De groep is met 6 personen compleet. Voor de groepssamenstelling zou maximaal 1 man er nog net bij kunnen.  In de loop van 2023 zal ik de Website voor Healthwalks gaan lanceren.

Elke reis begint met één enkele stap was en is de slogan van Chi&Me.

Wil je graag informatie, laat het mij dan weten via info@tuina-massagegiethoorn.nl